Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Julegaveidéer - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste træbåndsav: Her er de 8 bedste båndsave til træ i 2021

Bedste træbåndsav: Her er de 8 bedste båndsave til træ i 2021

Den bedste træbåndsav sikrer et godt snit i træet der skal saves til og giver rig med mulighed for at arbejde med både brædder, tømmer, planker o.lign. træemner. Vælger man en justerbar båndsav til træ vil man også kunne udføre parallel- og kurveskæringer. Det er en alsidigt maskine, der kan bruges til mange forskellige opgaver og gør det selv projekter. Her i denne guide finder du de mest populære modeller netop nu!

Af Båndsave.dks værktøjsguru
Priser er opdateret i dag tirsdag d. 30 november 2021. Indholdet er opdateret søndag d. 27. juni 2021 og er oprindeligt udgivet lørdag d. 5. december 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
LUNA BBS 350 båndsav til træ

Konklusion: Her er den bedste træbåndsav

LUNA BBS 350 båndsav til træ er udvalgt af Frank Schmidt, som den bedste træbåndsav i november 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af træbåndsav

Med en kvalitets træbåndsav som en del af din “værktøjskasse”, så er du rigtig godt kørende næsten lige meget hvilken håndværksmæssigt opgave, du skal i gang med. En træbåndsav findes i flere størrelser, og både som bord- og gulvmodel.

En træbåndsav kan hurtigt udskære bordplader, gulvplanker eller save tykke lægter over på ingen tid. Det er derfor en stor hjælp både tidsmæssigt, men også fordi du altid er sikker på at få helt skarpe og præcise snit.

Jeg kigger her nærmere på de absolut bedste og mest roste træbåndsave derude lige nu. Det giver dig et godt overblik over, hvilket udvalg du har og læser du med videre, så gennemgår jeg alt, hvad der er værd at vide om en træbåndsav.

3 ting du bør holde fokus på når du køber en træbåndsav

 1. Bordbåndsav eller gulvstående båndsav? - Du skal først og fremmest beslutte dig for om en bordbåndsav eller en gulvstående båndsav er mest egnet både til de emner, du gerne vil have forarbejdet i den, men også med henblik på den plads, du har at gøre godt med.
 2. Har du brug for ekstraudstyr? - Der er forskel på hvor meget ekstraudstyr, der følger med, når du køber en træbåndsav. Gør op med dig selv, om du har brug for funktioner som indbygget lys, vinkelmåler, skubbepind, emneholder osv - og foretag dit valg ud fra det.
 3. Vær opmærksom på at du får de klinger med som du har brug for - Der er forskel på tykkelsen af de forskellige klinger, samt på hvor grove tænderne er på dem. Sørg for at vælge en model der har de rette klinger eller at du kan tilkøbe dem.

Hvilken træbåndsav er bedst i test?

1. LUNA BBS 350 båndsav til træ

LUNA BBS 350 båndsav til træ

Den bedste båndsav til træ og plastmaterialer

Båndsav i svejset stålkonstruktion og med to hastigheder. Velegnet til træ og plastmaterialer. Afbalancerede, gummibelagte båndsavhjul i støbejern, der løber i støvtætte kuglelejer. Fjederbelastat øvre hjul. Bord af støbejern, der kan vinkles og er udstyr... Læs mere hos Dorch & Danola

2. Ferax JBS 250 båndsav til træ

Ferax JBS 250 båndsav til træ

Kompakt båndsav til arbejdsbord

En kompakt og lille træbåndsav på ben Ferax JBS 250 er den perfekte træbåndsav til dig, der ønsker en stående båndsav til at save i træ. Den er opsat på ben i vridningsstiv stålpladekonstruktion med omdrejningsregulering i to trin. Den kan monteres på det medfølgende gulvstativ eller på ens... Læs mere

3. LUNA BBS 500 båndsav til træ

LUNA BBS 500 båndsav til træ

Båndsav med bord der kan vinkles

Luna båndsave i svejset stålkonstruktion og med to hastigheder. Velegnet til træ og plastmaterialer. Afbalancerede, gummibelagte båndsavhjul i støbejern, der løber i støvtætte kuglelejer. Fjederbelastat øvre hjul. Bord af støbejern, der kan vinkles og er... Læs mere hos Dorch & Danola

4. Record BS250 Premium 10" båndsav til træ

Record BS250 Premium 10

Kompakt båndsav med arbejdsbord i støbejern

Denne båndsav er udstyret med et bord i støbejern, der udgør hjertet af denne maskine. Bordet tilbyder en god og kvalitetssikker båndsav til dem, der har mindre plads eller mindre budget. Den er et godt alternativ til lettere hobbymaskiner. BS250 skal ik... Læs mere hos Dorch & Danola

5. Holzmann HBS700 båndsav til træ

Holzmann HBS700 båndsav til træ

Ekstra støjsvag båndsav (pga. gummibelagt præcisions lejer)

Båndsav HBS700:Maskinen yder et håndværk af høj kvalitet Gummibelagt præcisions lejer gør at båndsaven er utrolig støjsvag Udstyret med et aluminiums geringslineal To tilslutningsmuligheder for udsugning Savklingensbredde er fra 19 mm til 50 mm Maski... Læs mere hos Dorch & Danola

6. JET JBS 12-M 305mm 230V båndsav til træ

JET JBS 12-M 305mm 230V båndsav til træ

Kraftig vibrationsfri båndsav med luftkøling

JET båndsav JBS-12Solid 65 kg tung støbejernskonstruktion for optimal vridningsstivhed og garanti for vibrationsfri driftYdelses stærk, luftkølet motor for optimal skæreevne også ved kontinuerlig drift480 x 400 mm stort støbejerns bord med T-Not for gerin... Læs mere hos Dorch & Danola

7. Metabo BAS 261 Precision båndsav til træ

Metabo BAS 261 Precision båndsav til træ

Metabo båndsav til træ

Metabo båndsav BAS 261 Precision er en god hobby båndsav til hobbyværkstedet. BAS261 Precision har en snithøjde på 103mm og en snitbredde på 245mm. Metabo båndsav er kvalitets båndsav som laver flotte resultater ved savning af træ og plast. Metabo båndsav... Læs mere hos Toolster

8. FOX 170mm åbning båndsav til træ

FOX 170mm åbning båndsav til træ

FOX båndsav til træ

Fox båndsav 170 mm åbning - 5000x400 mm land - Klinge: 2240 DB 1804279 Læs mere hos Toolster

Med en træbåndsav kan du klare både store og små opgaver

Når den professionelle eller gør-det-selv entusiasten kaster sig over træ arbejdet, så skal der det rigtige værktøj til, for at opnå de bedste resultater.

Med en træbåndsav er store træemner ikke længere uoverskuelige at bearbejde, uanset om det drejer sig om at lave horisontalt skærearbejde eller om det drejer sig om udskæringsarbejde.

Læs med videre og bliv rigtig godt klædt på til at købe den bedste træbåndsav til dig og dine behov.

Hvad er en træbåndsav?

Der findes rigtig mange forskellige slags båndsave på markedet, som du kan bruge, når du laver træarbejde.

En træbåndsav som vi anmelder her, er blandt andet perfekt til at flække brædder og arbejde i andre store emner som en almindelig stiksav ikke kan klare.

En træbåndsav er det bedste værktøj, du kan få fat i, hvis du skal arbejde med udskæring af træ.

En træbåndsav kommer i 3 forskellige udgaver, den håndholdte båndsav, bordbåndsaven og den gulvstående båndsav. Vi kommer nærmere ind på de 3 varianter senere i artiklen.

Båndsaven består af en klinge af metal med tænder, der griber fast og skærer sig gennem træet.

Størrelsen på tænderne afhænger af, hvilken klinge du vælger. Selve klingen er placeret mellem to eller flere hjul. Den kan både være positioneret vertikalt og horisontalt.

Selvom en træbåndsav har en stor klinge, så er det faktisk kun en lille del af den, du kan se, når træbåndsavens klinge er i bevægelse.

Det meste af klingen er “gemt” i et sikkerhedshus og det er kun den brugbare del af klingen, der er til syne.

Klingen er placeret mellem to fastgøringspunkter og når den er i gang, så bevæger den sig i høj hastighed mellem de to.

Det giver dig mulighed for at føre dit emne helt tæt på klingen, så du kan lave detaljerede udskæringsarbejde i dit træ.

Hvad bruges en træbåndsav til?

Der findes forskellige typer båndsave. En træbåndsav er som navnet indikere designet til at arbejde i træ.

Du kan bruge en båndsav til at lave smukke kurvede udskæringer i træ.

Med en træbåndsav kan du nemlig lave fine detaljer og udformninger, som det vil være umulige at opnå med andre sav typer.

Med en træbåndsav kan du blandt andet:

 • Lave udskæring af bordplader
 • Lave udskæring af hylder
 • Lave udskæring af gulvplanker
 • ... og meget andet træarbejde

De 3 mest kendte typer træbåndsave

Når man taler om båndsave, så findes der overordnet 3 forskellige typer, som du bør kende for, at træffe det rigtige valg, når det kommer til den bedste træbåndsav til dine behov. Nemlig:

 • Håndholdt båndsav
 • Bordbåndsav
 • Gulvstående båndsav

Håndholdt træbåndsav

Lad os starte med det mindst almindelige - den håndholdte båndsav. Den håndholdte båndsav egner sig ikke til store stykker træ, som jo ellers netop er fordelen ved en båndsav.

Når der alligevel laves håndholdte båndsave, så skyldes det, at du får helt andre muligheder, når det kommer til positionering med en håndholdt træbåndsav.

Det kan specielt være en fordel, hvis du skal lave fint udskæringsarbejde i en vinkel, hvor en bord- eller gulvtræbåndsav vil have svært ved at komme til.

træbordbåndsav

En bordbåndsav findes i mange forskellige størrelser alt efter, hvilket arbejde du skal bruge den til og afhængigt af, om du skal købe en træbordbåndsav til hobbybrug eller professionelt brug.

En bordbåndsav har den fordel, at den er transportabel. Det vil sige, at du har mulighed for at tage den med dig, hvis du skal arbejde i sommerhuset eller hos en ven. Den kan let være bag i bilen.

Er du professionel håndværker, så kan du let smide den i bilen, når du arbejder hos en kunde.

En bordbåndsav er designet sådan, at den kan fastmonteres på en jævn overflade. Det kunne være arbejdsbordet i dit værksted eller et kraftigt foldbart arbejdsbord, som også er let at have i bilen.

En træbordbåndsav kan være mindst lige så kraftig som sin storebror den gulvstående træbåndsav.

Men den har den fordel, at den ikke optager så meget plads. Det er smart, hvis du har et mindre værksted.

Gulvstående træbåndsav

En gulvstående træbåndsav er et stykke værktøj til den professionelle håndværker eller til dig, der har et værksted og interessen for træarbejde.

En gulvstående båndsav er den type båndsav, der kræver mest plads og på grund af sin vægt, er den også svær at flytte rundt på. Den kræver en fast plads.

En af de største fordele ved gulvmodellen er, at den er yderst stabil.

Det vil sige, at du ikke behøver bekymre dig om at have et arbejdsbord eller lignende, der er robust nok til at klare vægten og bevægelserne fra båndsaven.

Samtidig frigiver det også plads fra dit arbejdsbord.

Der findes også båndsave, der er velegnet til at save i metal og plastik.

Det skal du have med i dine overvejelser, når du køber en træbåndsav.

Når du skal købe en træbåndsav, så er der nogle overvejelser, som du bør gøre dig, inden du foretager dit køb.

På den måde er du sikker på, at vælge en model der kan indfri de forventninger, som du har til den, så du ikke risikere at lave et fejlkøb.

Vi har allerede hjulpet dig godt på vej ved at anmelde de absolut bedste træbåndsave 2021.

Det er de båndsave, der har scoret bedst i test i anerkendte fagblade og uafhængige tests.

Men vi tænker, at du måske stadig er lidt i vildrede, når det kommer til hvilken model du skal vælge.

Derfor gennemgår vi nu nogle af de overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber en træbåndsav.

Hvilken type træbåndsav skal du vælge?

En af de første overvejelser, du bør gøre dig er om, hvad du skal bruge din træbåndsav til.

Leder du efter en træbåndsav til en mindre enkeltstående opgave, så kan du overveje at købe en mindre og billigere model som måske ikke saver helt så hurtigt og har helt så mange funktioner, men som får jobbet gjort.

Er du til gengæld ivrig hobby træarbejde entusiast, så bør du investere i en træbåndsav, som har en størrelse, der gør det muligt for dig at arbejde i den størrelse emner, som du gerne vil.

Det er også en god idé at tænke frem og overveje hvilke jobs, du vil kunne få brug for en træbåndsav til i fremtiden og vælge en model, der også vil kunne bruges til det.

Til træarbejdsentusiaten anbefaler vi, at du køber en god størrelse bord træbåndsav eller en gulvstående træbåndsav, hvis du har pladsen til det.

Smarte funktioner der kan være værd at gå efter

Der er forskel på de forskellige modeller, når det kommer til hvilke ekstra funktioner eller ekstra udstyr de har.

For nogen kan ekstraudstyr eller funktioner være det, der er tungen på vægtskålen og vælger træbåndsaven for dig. For andre har de ekstra funktioner og udstyr mindre betydning.

Nogle af de ekstra funktioner og udstyr som du kan støde på er:

 • Indbygget lys
 • Lineal
 • Vinkelmåler
 • Skubbepind
 • Emneholder

Træbåndsav og sikkerhed

Træbåndsaven er et kraftfuldt stykke værktøj med en stor og meget skarp klinge, som bevæger sig med stor hastighed. Det betyder, at du altid bør have fuld fokus, når du arbejder med en båndsav eller et lignende stykke værktøj.

Det er dog vigtigt, at understrege at langt størstedelen af den skarpe klinge er gemt af vejen sammen med køre hjulene inde i maskinen.

På nogle modeller er der lavet en plexiglasrude ind til klingen, så du kan følge arbejdet på sikker afstand.

Når du arbejder med en træbåndsav, så er det vigtigt, at du bruger en skubbepind til at gøre træet gennem maskinen frem for dine fingre.

Det er også vigtigt at bruge sikkerhedsbriller så du ikke risikere at få en træsplint i øjet.

Husk altid at bruge en skubbepind frem for dine fingre, når du fører træet gennem klingen. Ved nogle modeller medfølger skubbepinden. I andre tilfælde er det et nødvendigt tilkøb.

Hvilken klinge skal jeg vælge?

Når du køber en træbåndsav, så medfølger der som oftest minimum 1 klinge. Det er dog ikke altid, så det bør du checke ved bestilling, så du ellers kan nå at tilkøbe en klinge og få den med i samme forsendelse, så du er klar til at bruge din nye træbåndsav, så snart du modtager den.

Der findes flere forskellige typer klinger til brug til træbåndsave.

Der er forskel på grovheden af tænderne og der er forskel på tykkelsen af klingen.

Som udgangspunkt siger man, at du skal bruge en tynd klinge med fine tænder, hvis du skal save kurver eller laver udskæringsarbejde.

Skal du save lige ud, så kan du med fordel vælge en bredere klinge med lidt grovere tænder. Det giver en mere stabil savning.

Hvis du ikke ønsker at investere i flere forskellige klinger, så kan du vælge en mellemting, som du kan benyttes til begge dele.

Find mere information og køb din nye træbåndsav hos forhandleren

Vi håber, at vi har gjort dig meget klogere på træbåndsaven og alle de fede kreationer du kan lave med den.

Vi har gjort det let for dig ved at indsætte link til forhandlere, der har de træbåndsave, som vi har anmeldt her.

Det gør det let for dig at finde lige præcis den af de anmeldte træbåndsave, som du har forelsket dig i.

Har du stadig spørgsmål til en af modellerne, så kan du finde mere produktinformation på forhandlerens hjemmeside. Du skal blot følge linket.

Det er også, her du kan foretage dit køb.

Vi vil gerne ønske dig rigtig god fornøjelse med din nye træbåndsav.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 8 træbåndsave, har Frank Schmidt valgt LUNA BBS 350 båndsav til træ, som den bedste båndsav til træ i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 7 andre populære træbåndsave, herunder bl.a. Ferax JBS 250, LUNA BBS 500, Record BS250 Premium 10" & Holzmann HBS700... klik her for at se de resterende!

5 ofte stillede spørgsmål om træbåndsave

Spiller kvaliteten en stor rolle, når det kommer til en træbåndsav?

Ja, kvaliteten spiller en afgørende rolle, når vi taler om træbåndsave. En træbåndsav er udsat for enorme svingninger, når klingen hurtigt kører frem og tilbage. Det kræver kvalitet og gennemtænkt design.

Skal man bruge en speciel klinge, når man skal save kurver?

Ja, en smal klinge er mest velegnet til at save kurver. Du kan du også anvende en lidt bredere klinge, hvis du kun ønsker at investere i en allround klinge.

Kan man komme til at vende tænderne på klingen forkert?

Ja, det kan du i realiteten godt. Men de fleste klinger har tydelige pile markeringer, der hjælper dig.

Findes der mere en én type båndsav?

Ja der findes 3. Den gulvstående båndsav, bordbåndsaven og den håndholdte båndsav.

Er en træbåndsav kun for professionelle?

Nej. En træbåndsav er også særdeles anvendelig for hobbysnedkeren og alle, der elsker at arbejde i træ.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Proxxon MBS 240/E og Scheppach HBS20.

Anbefalingerne er givet af • Båndsave.dks værktøjsguru
Skriv til Frank Schmidt

Bedøm denne artikel
34 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5